Jocurile Dress-up

Desi la prima vedere par a fi gandite exclusiv pentru copii, ducandu-ne cu gandul la perioadele cand eram mici si ne jucam cu papusile croindu-le haine, jocurile Dress up au depasit acest mediu al copilariei, existand destul de multe pesoane adulte care se joaca. Exista numeroase site-uri pe interent dedicate acestui tip de jocuri. Puri si simplu este suficient sa dai o cautare dupa termenul jocuri dress up si o nelimita lista de alegeri pare sa se intinda in fata ta.
Multe jocuri dedicate persoanelor mai mature se invart in jurul unor evenimente ce au loc in viata fiecarui la un moment dat. Cred ca cele mai populare sunt cele cu rochii de mireasa. Dupa ce selectezi trasaturile si aspectul personajului astfel incat sa arate cat mai mult ca tine, poti incepe sa probezi rochii si asta fara sa trebuiasca sa te plimbi dint-un magazin in altul. Daca ai vrut sa vezi mereu cum ai arata cu burtica si ce haine ai putea proba, jocurile Dress – up iti ofera si aceasta posibilitate.

Multe din magazinele online de haine chiar s-au inspirat din aceste jocuri, avand pe site-urile lor prgrame care iti dau posibilitatea de a proba hainele pe care vrei sa le cuperi online. Aceste cabine de proba vitruala sunt foarte utile si cred ca sunt un pas important in comertul online, deoarece exista destule persoane reticiente in a cumpara haine online  din simplul motiv ca nu le pot proba.
Unul din cele mai populare jocuri in care poti sa iti exersei talentele la Dress up este Sims. Acet joc in care practic iti creezei o viata virtuala, iti da posibilitate sa iti pesonalizezi personajul dupa bunul plac. Optiunile de personalizare nu se reduc doar la haine pe care le poti alege in functie de ocazie, ci poti sa testezi tunsori, incaltari, si chiar sa te si machzi.
Ati incerca vreodata un joc sau un program de Dressup?

Cum va faceti impresiile?

Pornind de la ideea de cum ne facem primele impresii despre alte persoane. Astazi la scoala ascultam un radio, numai tin minte cum se numea si sa nu aud comentariile de gen ca asta fac eu la scoala :)) , o pilda de la care ar trebui sa luam putina aminte. Suna cam asa:
Intr-o zi, la sfarsitul zilei, un satean se aseza pe banca langa poarta curtii sale si privea cum soarele apune. Pe drum trece un om care se intorcea de la cap. Acesta gandind in sinea lui despre cel asezat pe banca:
- Ce om lenes! Probabil a stat asa, fara sa faca nimic toata ziua.
Dupa o vreme trece un altul pe drum. Si acesta gandindu-se:
- Ce om desfranat! Sta asa la poarta ca sa se uite la fetele care ii trec prin fata.
Trece si un al treilea, si acesta cu gandurile lui:
- Omul asta e de buna seama un mare muncitor. Dupa ce a trudit toata ziua, acum sta si se odihneste.
Voi ce credeţi ? Care dintre cei trei avea dreptate ? Eu una chiar nu am stiut ce sa raspund si am ramas putin uimita ca nu stiu raspunsul avand 3 variante in fata. Probabil daca si eu as fi trecut pe acolo, as fi gandit si eu gen ca se odihneste. Dar pe alta parte banuiesc ca primul era un lenes, al doilea un desfranat, iar al treilea un sarguincios. Si asta pentru ca de cele mai multe ori, prejudecatile ii tradeaza pe oameni.
Oricum eu mi-am exprimat un punct de vedere si isi vor exprima si altii alte puncte de vedere, caci asa e firesc.