La ce ar trebui sa fii atent cand inchiriezi o masina

Furnizorii de servicii de inchirieri masini din Cluj si-au propus sa evite orice gen de neintelegeri privind contractul de inchiriere si costurile. Asadar, inainte de a apela la un serviciu de inchirieri masini ar trebui sa urmezi cateva sfaturi care sa te fereasca de neplaceri atat pe durata contractului, cat si dupa incheierea acestuia. Indiferent daca apelezi la un serviciu de inchiriere masini in Cluj sau in oricare alt oras ar trebui sa iei in considerare cateva lucruri.

In primul rand trebuie sa citesti cu atentie clauzele stipulate in contractul de inchiriere. Pentru a evita problemele ar trebui sa lamuresti de la inceput orice nelamurire care apare. Cu siguranta o discutie cu furnizorul iti va aduce informatiile suplimentare de care ai nevoie. Nu uita sa verifici datele inscrise in documente, cum ar fi tipul masinii, datele de inregistrare, perioada de inchiriere, eventualele avarii. Un alt lucru esential este sa verifici daca exista asigurarea obligatorie, rovinieta si valabilitatea verificarii tehnice.

In al doilea rand ar trebui sa fii atent la costul inchirierii. Unele firme afiseaza pretul final ce include toate taxele, in timp ce altele ascund costurile suplimentare. Ar trebui intotdeauna sa intrebi furnizorul daca pretul afisat este cel final sau daca i se mai adauga si alte taxe: TVA, taxe de asigurare, de predare- prelare, de aeroport etc.

Nu in ultimul rand ar trebui sa verifici daca masina pe care ai primit-o este aceeasi cu cea care apare in contract. Totodata fii atent la datele masinii, starea cauciucurilor, la functionarea instrumentelor de bord, a farurilor, a semnalizarilor si a altor sisteme.

Un alt sfat demn de urmat ar fi sa alegi cu grija firma de inchirieri de masini din Cluj la care vrei sa apelezi. Pentru acest lucru poti consulta parerile altor clienti sau a persoanelor apropiate care au apelat la astfel de servicii.