Pentru casa ta

Produsele ecologice de curatare sunt, fara indoiala, cele mai bune dintre toate alternativele de curatare.
Aceste produse curatenie promoveaza solutii ieftine dar eficiente de curatare.
Acestea isi  indeplinesc cu brio scopul de a curata si de a face casa ta un loc mai sigur tinut departe de boli si bacterii.
Din pacate, oamenii de azi sunt mult mai dependenti de produse de curatenie chimice decât de produse de curatenie ecologice. Acest lucru duce la un numar foarte mare de produse diferite, de obicei, stocate in dulapuri de bucatarie, de la deodorante la detergenti profesionali, la odorizante si altele. Aceste produse pe baza de solutii chimice se gasesc pe piata la preturi ridicate in mare parte.
Puse impreuna, costul acestor produse este de multe ori prea ridicat pentru o gospodarie medie. Ca sa nu mai vorbim, ele contin adesea ingrediente cu proprietati toxice care pot fi foarte periculoase pentru sanatatea umana si pentru mediu.
Cu toate acestea, usurinta de utilizare a acestora si rezultatul lor rapid pot induce in eroare consumatorii abatand atentia de la riscurile pe care le prezinta.
Datorita tehnologiei  insa, oamenii se pot informa cu usurinta cu privire la efectele negative ale utilizarii produselor ce contin elemente toxice. Acest lucru contribuie mult la ridicarea nivelului actual de protectie a mediului. Prin faptul ca aveam asa usor acces la informatii ne putem educa pe noi si pe cei din jur mult mai usor in privinta a ceea ce este sanatos sa folosim si ce nu atat ca produse de curatenie cat si ca hrana, haine, produse electronice, etc.
Cand ajungeti in magazin la cumparaturi, uitati-va dupa produsele de curatenie ecologice. Veti observa ca sunt si mai ieftine si folosindu-le o sa observati si alte diferente benefice in comparatie cu produsele chimice. Utilizarea unor detergenti profesionali ecologici nu va expune pe dumneavoastra sau pe cei din apropiere la niciun risc de sanatate si in plus sunt mult mai ieftini.
Daca nu vreti sa mai cheltuiti deloc pe produsele de curatenie exista si solutii pregatite in casa.
Curatarea podelelor din lemn:
Otet cu apa. Inmuiati un mop in acest amestec apoi stoarceti excesul de apa. Inainte de a folosi mopul ud, asigurati-va ca podeaua este sigilata pentru a evita deteriorarea sa.
Curatarea electrocasnicelor:
Pentru a curata cuptorul, puteti presara bicarbonat de sodiu de-a lungul cuptorului. Dupa aproximativ 5 minute stergeti pur si simplu cu o cârpa.
Pentru curatarea cafetierei, se umple aceasta cu un amestec de 1 cana de otet si apa calda de preferinta plata. Apoi rulati filtru de cafea. Dupa aceea, executati din nou fara otet de data aceasta petnru clatire.
Pentru frigidere, tot ce aveti nevoie esteun amestec de bicarbonat de sodiu si apa. Se amesteca aceste doua in acelasi cantitate, apoi frecati locurile murdare si stergeti cu o carpa curata.
Sunt inca multe metode de a va curata casa in mod extrem de ieftin si natural. Daca totusi vreti sa protejati mediul si pe dumneavoastra de produse chimice dar va sunt peste mana aceste combinatii home-made intodeauna exista detergenti profesionali si alte produse curatenie ecologice ce va vin in ajutor si fac posibila curatenia fara pic de risc.
Curatarea unei case nu trebuie sa faca rau sau sa coste foarte mult pentru ca oricine sa si-o poata permite fara a economisi sau fara a face sacrificii financiare.