Cand sunt atenta la ce ma inconjoara

Doi barbati si o femeie care vor sa patrunda in lumea lor... ca un magar care se camufleaza sub o mantie cabalina, si care rage necontenit si in zadar…  el, care e bun sa duca in spate atatea si atatea poveri... prostul care nu poate renunta la vanitati. Crede ca se poate masura cu zeii tot crezand in ambitii desarte, in veleitati...  PROIECTUL VIETII nu inseamna strategie, speculatie, compromisuri… mandria olimpiana, ca si splendida coama de cal este un dat firesc… un har, o pecete divina si un semn al distinctiei. Dar vai, ca si ambitia, cum flutura aceasta coama doar in vant, sau in viteza mersului fiecarui lucru!

Bibi vine sa stam de vorba nu numai cand e suparat, sau cand vrea bani sau tigari, ceea ce ma bucura teribil. Azi mi-a zis ca maica-sa e schizofrenica, tatal alcoolic, iar fratii sai sunt acasa, el e singurul abandonat si vrea sa munceasca la tara. Vrea sa faca ceva, chiar daca e greu.

Pildele, pildele, pildele te inconjoara. Ai ochii inchisi...

Cum ma intampina, de departe, fluturii si casele colorate de pe geamurile centrului de copii. Fluturi si copii intre doua captivitati, captivitatea bolii si cea a ferestrelor inchise. Nu stiu ce tip de imbratisare ar deschide din ea zborul vindecarii.