Sa nu intoarcem spatele cartilor

Intr-o lume in care incet dar sigur oamenii intorc spatele cartilor si se lipesc de monitoarele televizoarelor, importanta dezvoltarii unei pasiuni pentru citit nu poate fi trecuta cu vederea. Cititul este un obicei si trebuie insuflat in momentul in care copilul este inca mic si a invatat deja sa citeasca. Ce poti face pentru a stimula acest obicei?

1. Inscrie-ti copilul la lectii de citit:

Acolo exista multe cursuri bine structurate care se desfasoara dupa programul de scoala si care au drept scop sa atraga copii spre lumea cartilor. Copii vor fi ajutati cu dictia, exprimarile idiomatice si frazele. Pentru cei mici aceste lectii pot fi distractive, avand carti cu caractere animate si personaje din povesti. Cartile ilustrate, rimele, cantecele si povestile vor atrage copiii. Foloseste toate aceste trucuri pentru a starni interesul.

2. Atrage atentia copilului tau:

Daca copilul tau are un personaj preferat alege o serie de carti care sa contina personajul respectiv. Indiferent ca e baietel si prefera Spiderman sau fetita si o adora pe Cenusareasa cu siguranta vor fi incantati sa citeasca o carte cu idolul lor.

3. Fa o biblioteca in casa:

O deprindere ca cititul nu poate fi invatata in izolare. Nu lasa munca grea in baza programelor after-school. Cumpara carti care consideri ca ar fi pe placul copilului tau. Internetul reprezinta deasemenea o sursa bogata de jocuri pentru citit care vor atrage micutii.