Revistele de jocuri stimuleaza memoria

Pe langa principalul efect acela de a ne destinde, in timpul liber alegem jocuri care ne mentin creierul intr-o continua activitate. Datorita lipsei exercitiului intelectual care se poate instala dupa o anumita varsta tindem sa uitam informatii, insa cu ajutorul unor jocuri e mai usor sa ne stimulam intelectul.

O prima mana de ajutor o primim fiecare prin intermediul tehnologiei de astazi, ce cunoaste o avansare rapida, astfel ca pana si pe telefoanele mobile pe care le detine fiecare, fie ca-s de ultima generatie sau nu, exista astfel de jocuri de stimulare a memoriei. Insa, cea mai veche metoda ce ne fereste mintea sa imbatraneasca o ofera tot presa scrisa, prin intermediul ziarelor si revistelor dedicate cuvintelor incrucisate, sau jocurilor de sudoku, de care romanii se pare ca, sunt mari amatori in ultima vreme. S-a observat ca din segmentul de piata din care fac parte, si anume acela dedicat divertismentului, revistele specializate pe aceste tipuri de jocuri au inregistrat o crestere considerabila, avand in vedere ca traversam o perioada de recesiune mondiala, fiind cunoscut faptul ca in aceste perioade, populatia nu mai este chiar atat de dornica sa-si achizitioneze presa scrisa. Exista chiar, perioade propice cresterii vanzarilor de reviste dedicate integramelor, acestea fiind cumparate cu precadere in perioadele de vacante sau concedii, vanzarile cresc chiar si cu 30-40% in aceste perioade, mai ales in zonele muntoase cat si pe litoral, acolo unde romanii aleg sa-si petreaca vacantele.

Pentru a acoperi o plaja cat mai larga de populatie dornica de a-si petrece timpul cu dezlegarea uneri integrame, principalii lideri de piata, s-au specializat in tiparirea a astfel de reviste in functie de categoria de varsta, sau de gradul de  angrenare pe care-l are o persoana in ceea ce priveste astfel de jocuri. Asa ca, pe piata se pot gasi, integrame pentru copii, cu un grad de dificultate mai scazut, dar care ajuta la imbunatatirea vocabularului si gandirii celui mic, integrame pentru incepatori, ori integrame pentru dezlegatorii profesionisti, care au un grad de dificultate mult mai ridicat fata de toate celelalte.