Chestionarele auto – indispensabile pentru viitorii soferi

26 de intrebari si numai 30 de minute la dispozitie pentru a gasi raspunsurile corecte. Nu la toate, ci la minimum 22 de intrebari.  Acesta este examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere, “sala” asa cum ii spun toti viitorii soferi, dar si instructorii care ii pregatesc pe acestia pentru a putea conduce cu drepturi depline pe drumurile patriei. 

Examenul auto de sala, respectiv completarea acelor chestionare auto, are loc in sistem electronic. Astfel, toti candidatii pentru obtinerea permisului au sansa de a vedea imediat pe ecranul calculatorului daca raspunsul pe care l-au dat este corect sau nu, si – cel mai important – pot vedea in timp real care este numarul de rezultate gresite pe care l-au dat pana la acel moment. Fireste ca nu se mai poate interveni in niciun fel asupra raspunsului odata introdus in sistem, si mai mult de atat, la cinci greseli, testul teoretic se opreste, iar cadidatul este respins. Examenul de condus, care ar urma in mod firesc examenului teoretic, nu mai este permis si ar fi si inutil, pentru ca proba examenului teoretic este una eliminatorie. Pentru a pregati cat mai bine examenul de sala orice persoana care doreste sa obtina carnetul de conducere are la dispozitie suficient timp pentru a se pregati de examen, atat invatand teoria din cartile pentru scoala de soferi, cat si rezolvand cat mai multe chestionare asemanatoare ca structura si ca gen de intrebari cu cele din care se da si examenul oficial. Acestea sunt cele care vor obisnui cadidatul cu proba, cu genul de intrebari, si ii vor stabiliza cunostintele acumulate citind. 

Chestionarele auto sunt disponibile fie in cartile care cu siguranta sunt nelipsite oricarui candiat la permisul de conducere, fie pe CD, fie online, pe diverse site-uri care ofera sansa de a invata si de a sta fata in fata cu computerul, la fel ca in sala de examen.